Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

4 recepty na silvestrovské kanapky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

4 recepty na silvestrovské kanapky - postup přípravy

Připravte pro své blízké pohoštění v podobě silvestrovských kanapek. Můžete se nechat inspirovat hned 4 nápaditými recepty, plnými zajímavých ingrediencí.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Pomazánka

1. recept

2. recept

3. recept

4. recept

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

1. recept

Bagetu nakrájejte na kousky o šířce 1 cm, které smažte na olivovém oleji 1 minutu, z každé strany. 

Tip: Bagetu můžete rozpéct také v troubě.

2. KROK

Pažitku nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s jogurtem a mascarpone. Směs ochuťte solí, sušeným česnekem a ingredience důkladně zamíchejte. 

Tip: Chcete-li, můžete směsi dodat trochu pikantnosti přidáním mletého černého pepře.

3. KROK

Směsí potřete bagety, které ozdobte Schwarzwaldskou šunkou, nakrájenými cherry rajčaty, plátky uzeného sýra a petrželkou. 

4. KROK

2. recept

Bagetu nakrájejte na kousky o šířce 1 cm, které smažte na olivovém oleji 1 minutu, z každé strany. Poté kousky namažte připravenou pomazánkou.

Tip: Bagetu můžete rozpéct také v troubě.

5. KROK

Kousky bagety namažte pomazánkou a ozdobte je plátky šunky, nakrájenou salátovou okurkou a kousky vařených vajec. Na závěr na každou kanapku položte ozdobně vyřezávanou ředkvičku, kousek kopru a cherry rajče. 

Tip: Vejce vařte 10 minut.

6. KROK

3. recept

Bagetu nakrájejte na kousky o šířce 1 cm, které smažte na olivovém oleji 1 minutu, z každé strany. Poté kousky namažte připravenou pomazánkou.

Tip: Bagetu můžete rozpéct také v troubě.

7. KROK

Kousky bagety namažte pomazánkou a ozdobte plátky Bresaoly, pár lístky baby špenátu a plátkem Camembertu. Přidejte nakrájenou žlutou papriku a nakládanou cibulku.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

8. KROK

4. recept

Bagetu nakrájejte na kousky o šířce 1 cm, které smažte na olivovém oleji 1 minutu, z každé strany. Poté kousky namažte připravenou pomazánkou.

Tip: Bagetu můžete rozpéct také v troubě.

9. KROK

Kousky bagety namažte pomazánkou a ozdobte pepřovým salámem, plátky sýra, červenou paprikou, nakrájenou na proužky, vařeným vejcem a petrželkou.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník. Vejce vařte 10 minut.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Nat Ura

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů