4 zdravé letní saláty se zeleninou, masem a vejci

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

4 zdravé letní saláty se zeleninou, masem a vejci - postup přípravy

Léto je doba odlehčeného jídelníčku. Osvěžte se v parných dnech chutným salátem plným vitamínů, zato s minimem kalorií a nemusíte se obávat o svou postavu.
1. KROK

Salát s kuřetem, okurkou, rajčaty a avokádem



Polovinu okurky nakrájejte na kostičky a vložte je do misky. Cherry rajčátka nakrájejte na poloviny a přidejte je do misky s okurkami. Červenou cibuli nakrájejte na jemné proužky a petrželovou nať nasekejte nahrubo. Avokádo rozpulte, jednu polovinu dužniny vydlabejte lžící ze slupky a nakrájejte ji na malé kostičky, které přidejte do salátové mísy. Přidejte černé olivy a na kostičky pokrájené kuřecí prsíčko. Vše pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem, podle chuti posypejte solí a mletým černým pepřem a vše důkladně promíchejte. Salát servírujte do misky a podávejte.

2. KROK

Vajíčkový salát s avokádem, mrkví a červenou paprikou



Vejce uvařte natvrdo, nechte je vychladnout, oloupejte skořápku a nakrájejte je na osminky. Přidejte pokrájenou polovinu avokáda, jemně nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou červenou papriku a nastrouhanou mrkev. Posypejte solí a pepřem, promíchejte a podávejte.

3. KROK

Salát z quinoy, cizrny a okurky



Půl hrnku quinoy zalijte hrnkem vody a na sporáku vařte pod pokličkou do změknutí. Do misky vsypte čtvrt hrnku vařené cizrny, krájenou půlku okurky, jemně nasekanou papriku, cibuli a petrželku a promíchejte. V jiné misce smíchejte olivový olej s citronovou šťávou, octem a lisovaným či nasekaným česnekem a dobře promíchejte. Do zeleniny vmíchejte uvařenou quinou, zalijte připraveným dresingem, podle chuti osolte a opepřete, promíchejte a podávejte.

4. KROK

Tuňákový salát s cizrnou a cherry rajčátky



Do misky nasypejte vařenou cizrnu, jemně nakrájenou cibuli, okurku, petrželku, červenou papriku, půlená rajčátka a na proužky nakrájené zelené olivy. Přidejte půl konzervy tuňáka a hrubě strouhanou mrkev a vše důkladně promíchejte. V jiné misce smíchejte citronovou šťávu s hořčicí a olivovým olejem a tímto dresingem zalijte zeleninu s tuňákem v salátové misce. Podle chuti osolte a opepřete, vše důkladně promíchejte a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 295 hlasů
Nahlásit chybu
77 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty