Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klasický německý bramborový salát

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Klasický německý bramborový salát - postup přípravy

Pokud patříte mezi milovníky bramborového salátu, jistě uvítáte jeho obměnu v podobě německého bramborového salátu s hořčičnou zálivkou. Salát můžete podávat k masu, ale výborně chutná i samotný jako malá svačinka.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory očistěte, vložte je do hrnce a zalijte studenou vodou. Vodu přiveďte k varu a brambory vařte 20–25 minut.

Tip: Zda jsou brambory uvařené, zjistíte tak, že do nich píchnete vidličkou. Pokud vám z vidličky budou sjíždět, máte hotovo.

2. KROK

Zatímco se brambory vaří, uvařte si vejce natvrdo (potrvá to 10 minut), nakrájejte cibuli nadrobno a okurky na malé kousky. Uvařené a vychladlé brambory nakrájejte na malé kousky a smíchejte je v míse s cibulí a okurkami. 

3. KROK

Ingredience v míse ochuťte solí, pepřem a zalijte je nálevem z okurek. Vše zamíchejte a dejte chladit na 20–30 minut do lednice.

4. KROK

Poté si v jiné míse vyšlehejte vaječný žloutek, vmíchejte do něj hořčici a za stálého míchání přilévejte olej a na závěr osolte. 

Tip: Do připravené vaječné směsi můžete přidat pár kapek citronu.

5. KROK

Směs s vaječným žloutkem a majonézu přidávejte k zelenině po lžících – vždy 1 lžíci směsi a 1 lžíci majonézy – opakujte, dokud vše nevypotřebujete. 

6. KROK

Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte je na poloviny. Následně jimi ozdobte povrch salátu. 

Tip: Vejce můžete také nakrájet najemno a přimíchat je přímo do salátu.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů