6 druhů sýrových jednohubek bez rohlíků + recept na omáčku - postup přípravy
Jednohubky jsou neodmyslitelnou součástí pohoštění na jakékoliv party či společenském setkání. Pokud byste je rádi pojali o něco zdravěji a zábavněji, vyzkoušejte těchto šest druhů jednohubek na sýrovém základu. Jsou snadné a jejich sestavování můžete nechat i na svých hostech jako formu zábavného občerstvení.
Ingredience na jednohubky
Omáčka z medu a hořčice
Sýr s rajčaty a bazalkou
Sýr nakrájejte na kousky o výšce kolem 1 cm a šířce asi 5 cm a kulatým vykrajovátkem z těchto kousků vykrájejte kolečka.
Cherry rajčátka rozpulte a ke každému si připravte jeden čerstvý lístek bazalky.
Na párátko napíchněte nejprve rajče, pod něj list bazalky a to vše připněte na sýrové kolečko.
Sýr se sušeným mangem
Sýr nakrájejte na čtverce o hraně dlouhé asi 2 cm a vysoké asi 5 mm a na každý z nich párátkem připněte jeden plátek sušeného manga ohnutý do tvaru C.
Sýr s ořechy a medem
Sýr nakrájejte na čtverečky a ořechy rozpulte tak, abyste získali jednotlivé hemisféry. Každou z nich připněte párátkem na sýr a zakápněte jej několika kapkami tekutého medu.
Sýr se sušenou šunkou a ředkvičkovými klíčky
Plátek schwarzwaldské šunky z delší strany stočte do tenké ruličky tučným okrajem směřujícím ven. Ruličku přepulte a smotejte ji do tvaru šneka.
Na nachystané čtverečky sýra položte špetku ředkvičkových či řeřichových klíčků, šunkovou ruličku připíchněte na párátko a to připevněte k sýrovému podkladu.
Sýr se sušenými rajčaty
Nachystejte si sýrové čtverečky. Berte vždy po jednom sušeném rajčeti, dvojmo je skrze okraje napíchněte na párátko a to připněte k sýrovému podkadu.
Sýr s hroznovým vínem
Z kuliček hroznového vína odřízněte podélně malý kousek oblé části, abyste vytvořili plošku, na níž může kulička stát. Tou ji položte na sýrový obdélníček a připíchněte víno párátkem.
Omáčka z medu a hořčice
V malé misce smíchejte 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice s jednou lžící tekutého lučního medu. Vše důkladně promíchejte do homogenní konzistence a podávejte jako dip k namáčení sýrových jednohubek, s nimiž tvoří dokonalou kombinaci.
Videopostup krok za krokem