Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný romadur s česnekem a cibulí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Nakládaný romadur s česnekem a cibulí - postup přípravy

Pokud milujete nakládané sýry, pak rozhodně vyzkoušejte recept s romadurem, podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Příprava je velmi snadná a zabere vám jen několik málo minut.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli překrojte na polovinu a spolu s česnekem je nakrájejte na tenké plátky. Vložte je mísy, přisypte k nim sůl a zalijte je vodou.

2. KROK

Směs promíchejte a cibuli rozdělte na jednotlivé vrstvy. Poté ji nechte odležet po dobu 5 minut. Mezitím nakrájejte romadur na plátky.

3. KROK

Do mísy nasypte mletou papriku nebo chilli, přidejte k ní mletý koriandr a mletý pepř. Směs promíchejte a každý plátek romaduru v ní obalte z obou stran.

4. KROK

Cibuli s česnekem pečlivě propláchněte pod tekoucí vodou a sceďte ji. Na dno čisté a suché sklenice vložte 1 bobkový list, 1 libeček a 1 kuličku nového koření.

5. KROK

Na koření položte kousek cibule s česnekem a pokračujte romadurem. V polovině sklenice přidejte opět 1 bobkový list, 1 libeček a 1 kuličku nového koření.

6. KROK

Sklenici naplňte až po kraj a následně ji zalijte slunečnicovým olejem. Sklenici uložte na 1 týden do lednice.

7. KROK

Nakládaný romadur servírujte s čerstvým pečivem, nakládanou zeleninou, čerstvými feferonkami a červenou cibulkou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů