Nakládaný romadur s česnekem a cibulí - postup přípravy
Pokud milujete nakládané sýry, pak rozhodně vyzkoušejte recept s romadurem, podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Příprava je velmi snadná a zabere vám jen několik málo minut.
Ingredience
Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli překrojte na polovinu a spolu s česnekem je nakrájejte na tenké plátky. Vložte je mísy, přisypte k nim sůl a zalijte je vodou.
Směs promíchejte a cibuli rozdělte na jednotlivé vrstvy. Poté ji nechte odležet po dobu 5 minut. Mezitím nakrájejte romadur na plátky.
Do mísy nasypte mletou papriku nebo chilli, přidejte k ní mletý koriandr a mletý pepř. Směs promíchejte a každý plátek romaduru v ní obalte z obou stran.
Cibuli s česnekem pečlivě propláchněte pod tekoucí vodou a sceďte ji. Na dno čisté a suché sklenice vložte 1 bobkový list, 1 libeček a 1 kuličku nového koření.
Na koření položte kousek cibule s česnekem a pokračujte romadurem. V polovině sklenice přidejte opět 1 bobkový list, 1 libeček a 1 kuličku nového koření.
Sklenici naplňte až po kraj a následně ji zalijte slunečnicovým olejem. Sklenici uložte na 1 týden do lednice.
Nakládaný romadur servírujte s čerstvým pečivem, nakládanou zeleninou, čerstvými feferonkami a červenou cibulkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.