Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ananasový krém z kondenzovaného mléka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Ananasový krém z kondenzovaného mléka - postup přípravy

Svěží ananasová příchuť tohoto krému se dokonale hodí pro nejrůznější letní dorty, cupcaky a jiné dezerty, které ozdobí stůl při vaší party nebo oslavě. Je nádherně žlutý a voní jako havajský sen.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Ananasový džus nalijte do rendlíku, přidejte k němu lžíci cukru a vše za stálého míchání přiveďte k varu. Jakmile se cukr rozpustí a směs začne bublat, stáhněte oheň na minimum a nechte vše mírně probublávat 5 minut. Poté redukovanou šťávu slijte do studené misky a nechte ji vychladnout.

2. KROK

Změklé máslo vložte do mísy a elektrickým šlehačem ho vyšlehejte do krémové konzistence, což bude trvat kolem 1 minuty. Přilijte k němu plechovku slazeného kondenzovaného mléka a pokračujte ve šlehání, dokud se obě ingredience nespojí (cca další 1 minutu).

3. KROK

Nakonec přilijte zredukovaný ananasový džus a šlehejte další 1 minutu. Pokud chcete, můžete do krému přidat kapku žlutého potravinářského barviva, díky níž získá svěží ananasovou barvu. Krém s barvivem šlehejte tak dlouho, dokud se barva nesjednotí. Hotový krém promíchejte stěrkou, naplňte jím zdobicí sáček a ozdobte jím své dezerty.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů