Anglické bagety se sýrem a slaninou - postup přípravy
Pokud jste fanoušek nadýchaného slaného pečiva, pak rozhodně vyzkoušejte recept z YouTube kanálu Vaříme s Mozkem na tyto anglické bagety. Doplnit je můžete sýrem a voňavou slaninou.
Ingredience
Do mísy vlijte vlažnou vodu a přidejte do ní droždí, cukr a lžíci oleje. Následně směs promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
Do mísy nasypte hladkou mouku a smíchejte ji se solí. Následně do ní vlijte vzešlý kvásek, vypracujte hladké těsto a nechte ho kynout pod utěrkou na teplém místě přibližně 1 hodinu.
Vykynuté těsto přendejte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte ho na 4 kusy. Následně z každého kusu vytvarujte placatou bagetu a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Na každou bagetu položte plátek slaniny a plátek sýru. Poté je přejdete do předehřáté trouby na teplotu 190 °C a pečte je 25–30 minut.
Upečené bagety vyjměte z trouby, nechte je na mřížce vychladnout a poté je můžete ihned servírovat.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem