Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Anglické bagety se sýrem a slaninou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Anglické bagety se sýrem a slaninou - postup přípravy

Pokud jste fanoušek nadýchaného slaného pečiva, pak rozhodně vyzkoušejte recept z YouTube kanálu Vaříme s Mozkem na tyto anglické bagety. Doplnit je můžete sýrem a voňavou slaninou.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy vlijte vlažnou vodu a přidejte do ní droždí, cukr a lžíci oleje. Následně směs promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.

2. KROK

Do mísy nasypte hladkou mouku a smíchejte ji se solí. Následně do ní vlijte vzešlý kvásek, vypracujte hladké těsto a nechte ho kynout pod utěrkou na teplém místě přibližně 1 hodinu.

3. KROK

Vykynuté těsto přendejte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte ho na 4 kusy. Následně z každého kusu vytvarujte placatou bagetu a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Na každou bagetu položte plátek slaniny a plátek sýru. Poté je přejdete do předehřáté trouby na teplotu 190 °C a pečte je 25–30 minut.

5. KROK

Upečené bagety vyjměte z trouby, nechte je na mřížce vychladnout a poté je můžete ihned servírovat.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů