Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové mini-houstičky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Tvarohové mini-houstičky - postup přípravy

Sladké pečivo ke snídani je skvělý způsob, jak začít svůj den. Dodá vám spoustu energie a naplní váš nadcházející den pozitivitou a dobrou náladou. A když je to navíc pečivo, které si vyrobíte vlastníma rukama, budete mít radost ještě o to větší. Přinášíme vám jednoduchý a rychlý recept na velmi chutné a voňavé miniaturní houstičky z tvarohového těsta, které vám určitě zachutnají a jejich výrobu zvládne i začátečník.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:



Než začnete se samotnou přípravou, zapněte si troubu na 180 stupňů Celsia a plech na pečení si vyložte pečicím papírem. Výroba houstiček je totiž tak moc rychlá, že byste se jen zbytečně zdržovali, kdybyste předehřívali troubu až poté, co zaděláte těsto.




A teď k tomu těstu. Do misky nasypejte mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl a prášek do pečiva a důkladně tyto suché přísady promíchejte. Pak k nim vyklepněte dvě vajíčka a vaničku tvarohu a utřete přísady do pružného, hutného a nelepivého těsta.

Těsto vyválejte na dlouhý válec a rozdělte ho na 12 menších kousků, pokud možno stejné velikosti. Z kousků těsta pak vyválejte malé kouličky a vyrovnejte je na papírem vyložený plech.

Do mističky si oddělte jeden žloutek a rozšlehejte ho vidličkou. Pomocí silikonové mašlovačky pak pomažte povrch každé houstičky rozšlehaným žloutkem a vložte plech do vyhřáté trouby péct asi 20 až 25 minut. Pokud si nejste jistí, zda jsou houstičky hotové, zkuste jednu z nich propíchnout špejlí a pokud vám na ní ulpívá těsto, nechte je ještě dopéct. Pokud je špejle suchá, můžete bulky vyjmout z trouby.

Když jsou houstičky upečené, vyndejte je z trouby, nechejte je zchladnout a posypejte přes sítko moučkovým cukrem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů