Anglické rohlíky se slaninou a sýrem - postup přípravy
Pro skvělé anglické rohlíky nemusíte vůbec chodit do obchodu, naopak si je velice snadno zvládnete upéct sami doma. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Renaty Adámkové.
Ingredience
Do mísy dejte vlažnou vodu, cukr a rozdrobte droždí. Až začne kvásek pracovat, přidejte vlažné mléko, mouku, sůl a sušenou bramborovou kaši. Rukama nebo robotem vypracujte hladké nelepivé těsto. Mísu s těstem přikryjte a nechte ho asi hodinu kynout.
Těsto rozdělte na 8 až 10 částí a z každé vytvarujte rohlík. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte 15 minut kynout.
Pak je potřete trochou oleje, na každý dejte plátek anglické slaniny a užší plátek eidamu. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte rohlíky zhruba 17 minut.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.