Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Anglický rohlík z kynutého těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Anglický rohlík z kynutého těsta - postup přípravy

Pokud máte rádi anglické rohlíky z obchodu, pak si tyto domácí okamžitě zamilujete. Základem je dokonale nadýchané kynuté těsto, které doplňuje voňavá slanina a dozlatova vypečený sýr.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Na kvásek

Na kynuté těsto

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Nejdříve si připravte kvásek. Do větší mísy nasypte hladkou mouku, přilijte k ní vlažnou vodu a rozdrobte do ní droždí. Nakonec přidejte špetku cukru a směs promíchejte.

2. KROK

Mísu přikryjte potravinářskou fólií a kvásek nechte vzejít na teplém místě po dobu alespoň 30 minut.

3. KROK

Do kvásku nasypte hladkou mouku, přilijte do něj vlažnou vodu, sůl a máslo. Vše promíchejte a vypracujte tužší těsto. Tento krok by měl zabrat přibližně 10 minut.

4. KROK

Těsto rozdělte na 3 stejné kusy. Z každého kousku vyválejte úzký pás a poté ho srolujte do tvaru rohlíku. Poté je přikryjte potravinářskou fólií a nechte je kynout 10 minut.

5. KROK

Tento krok zopakujte ještě 2krát. Nakonec rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a těsto lehce roztáhněte do stran.

6. KROK

Na každý rohlík položte 2 plátky slaniny a sýra. Ten by však neměl slaninu zcela překrýt. Rohlíky opět zakryjte fólií a nechte je kynout po dobu 30 minut.

7. KROK

Rohlíky vložte do předehřáté trouby na teplotu 220 °C a pečte je po dobu 30–35 minut. Poté je nechte vychladnout a servírujte je.

8. KROK

Tip: Pokud chcete, aby rohlíky měly výraznější chuť, přidejte na něj ještě 1 vrstvu slaniny a sýra.

9. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů