Anglický rohlík z kynutého těsta - postup přípravy
Pokud máte rádi anglické rohlíky z obchodu, pak si tyto domácí okamžitě zamilujete. Základem je dokonale nadýchané kynuté těsto, které doplňuje voňavá slanina a dozlatova vypečený sýr.
Na kvásek
Na kynuté těsto
Na dokončení
Nejdříve si připravte kvásek. Do větší mísy nasypte hladkou mouku, přilijte k ní vlažnou vodu a rozdrobte do ní droždí. Nakonec přidejte špetku cukru a směs promíchejte.
Mísu přikryjte potravinářskou fólií a kvásek nechte vzejít na teplém místě po dobu alespoň 30 minut.
Do kvásku nasypte hladkou mouku, přilijte do něj vlažnou vodu, sůl a máslo. Vše promíchejte a vypracujte tužší těsto. Tento krok by měl zabrat přibližně 10 minut.
Těsto rozdělte na 3 stejné kusy. Z každého kousku vyválejte úzký pás a poté ho srolujte do tvaru rohlíku. Poté je přikryjte potravinářskou fólií a nechte je kynout 10 minut.
Tento krok zopakujte ještě 2krát. Nakonec rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a těsto lehce roztáhněte do stran.
Na každý rohlík položte 2 plátky slaniny a sýra. Ten by však neměl slaninu zcela překrýt. Rohlíky opět zakryjte fólií a nechte je kynout po dobu 30 minut.
Rohlíky vložte do předehřáté trouby na teplotu 220 °C a pečte je po dobu 30–35 minut. Poté je nechte vychladnout a servírujte je.
Tip: Pokud chcete, aby rohlíky měly výraznější chuť, přidejte na něj ještě 1 vrstvu slaniny a sýra.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy