Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Angreštový kompot jen ze 3 ingrediencí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Angreštový kompot jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Recept na angreštový kompot vám umožní užívat si ho po celý rok. Pokrm můžete servírovat jako doplněk k palačinkám, pečivu, nebo ho použít k přípravě dezertů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Angrešt očistěte od stopek, omyjte ho a vsypte ho do většího hrnce. Zalijte ho vodou, hrnec přikryjte pokličkou a ovoce vařte 15–20 minut.

2. KROK

Poznámka: Pokud máte více angreštu, můžete si zbylé množství zavařit na pozdější použití. V takovém případě zbylé množství vložte do sterilizovaných sklenic, zalijte ho vařící vodou, aby byl zcela ponořený a na sklenice volně položte víčka. Sklenice přikryjte ručníkem a nechte je volně chladnout.

3. KROK

Po 20 minutách angrešt v hrnci promíchejte a vařte ho pod pokličkou dalších 5 minut. Po této hrnec z tepla odstavte a jeho obsah nechte chladnout 5 minut. Následně angrešt tyčovým mixérem rozmělněte na hladkou směs. 

4. KROK

Do směsi vmíchejte cukr a znovu ji vařte 20–30 minut. Angreštovým kompotem naplňte sterilizované sklenice a nechte je volně vychladnout. 

5. KROK

Zatím dokončete zavařování angreštu ve sklenicích, které jste odložili bokem. Šťávu ze sklenic sceďte do hrnce, přiveďte ji k varu a poté ji znovu vlijte do sklenic s angreštem. Proces vaření potrvá přibližně 3 minuty. 

6. KROK

Sklenice pevně uzavřete a uschovejte je na temné a chladné místo. 

Tip: Z angreštu můžete později vytvořit chutný džem. 

7. KROK

Angreštový kompot můžete servírovat s oblíbeným pečivem, palačinkami, nebo ho použít k přípravě dezertů.

Poznámka: Po otevření sklenice její obsah rychle zkonzumujte. Do té doby kompot uchovávejte v lednici.

8. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: УХ ТЫ,КУХНЯ

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů