Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené kukuřičné klasy

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zavařené kukuřičné klasy - postup přípravy

Milovníci kukuřice každoročně přemýšlí, jak uchovat své milované obilniny na zimu. Není nic snazšího, než je prostě a jednoduše zavařit.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience na 3litrovou sklenici

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kukuřičné klasy zbavte listí a vlasů a odkrájejte z nich oba konce. Připravte si čisté, sterilizované a suché sklenice o objemu 3 litry a vyskládejte do nich kukuřice co nejvíce natěsno. Do každé sklenice přidejte jednu a půl polévkové lžíce soli a jednu lžíci cukru. Obsah sklenic zalijte vroucí vodou z rychlovarné konvice až po okraj hrdla.

2. KROK

Připravte si velký hrnec, dno vyložte utěrkou a nalijte do něj vodu, kterou přiveďte k varu. Vložte do vody sklenice s kukuřicemi, lehce přiklopte víčka a nechte je 30 minut sterilizovat. Po uplynutí této doby sklenice opatrně vyjměte, osušte je a víčka pevně utáhněte, aby se dovnitř nedostal vzduch. Nechte je vychladnout a uložte na chladném a tmavém místě, kde vydrží i déle než dva roky.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů