Dokonalá roláda z kuřecích řízků ve vajíčku se šunkou, slaninou a sýrem

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Dokonalá roláda z kuřecích řízků ve vajíčku se šunkou, slaninou a sýrem - postup přípravy

Chystáte party a hledáte perfektní chuťovku pro své hosty? Anebo jen přemýšlíte o nějakém chutném receptu k obědu či k večeři? Obě role zastane perfektní roláda z kuřecích řízků, kterou se vám právě chystáme představit. Je plná sýra, šunky i voňavého koření a zalitá je zakysanou smetanou. Vypadá skvěle a chutná ještě lépe! Zkuste ji také.
1. KROK

Připravte si formu na biskupský chlebíček, vytřete ji rostlinným olejem a rozložte do ní plátky slaniny tak, aby přečuhovaly přes okraj formy a vzájemně se překrývaly, čímž vytvoří velký souvislý plát a „obal“ pro budoucí roládu. Do misky vyklepněte čtyři vajíčka, přidejte k nim provensálské bylinky a vidličkou je rozšlehejte do jednolité konzistence. Kuřecí prsíčka podélně rozkrájejte na slabé plátky, vložte je do hluboké misky a posypejte je solí a mletým černým pepřem. Zakápněte olivovým olejem a rukou vše promíchejte tak, aby olej a koření obalily všechny plátky masa po obou stranách.

2. KROK

Připravte si vedle sebe dvě misky. V jedné z nich budou vajíčka s provensálskými bylinkami a do druhé nasypejte hladkou mouku. Každý plátek kuřecího masa obalte nejprve v hladké mouce, poté v kořeněném vajíčku a vložte do formy vystlané plátky slaniny. Když vytvoříte jedno patro masových řízků, vyrovnejte na ně plátky šunky. Nastrouhejte sýr na jemném struhadle a posypejte jím vrstvu šunky. Na sýr vyrovnejte další patro kuřecích řízků namočených v mouce a vajíčkách a na ně opět vyrovnejte šunku a zasypejte sýrem. Na něj položte poslední obalené kuřecí řízky.

3. KROK

Vezměte si k ruce misku se zbylým vajíčkem po obalování kuřecích řízků. Přidejte k vajíčkům 3 gramy sladké mleté papriky a zakysanou smetanu a promíchejte do hladké konzistence. Touto směsí pak potřete povrch poslední masové vrstvy ve formě a překryjte ho přečuhujícími částmi slaninových plátků.

4. KROK

Formu s roládou položte na plech a takto vše vložte do trouby předehřáté na teplotu 180 °C a pečte roládu 1 hodinu, dokud na povrchu krásně nezezlátne. Hotovou dobrotu vyndejte z trouby, vyklopte na tác, nakrájejte na plátky a podávejte samotnou s čerstvou zeleninou a grilovací omáčkou, anebo spolu s bramborovou kaší jako hlavní chod. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 643 hlasů
Nahlásit chybu
95 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Hlavní chody
Masová směs s rýží
1 hlasů
20 minut
45 minut
Hlavní chody
Pečená žebírka s bramborem a zakysanou smetanou
4 hlasů
30 minut
55 minut
Zavařování
Naložené kuřecí maso
42 hlasů
30 minut
300 minut
rychlé pokrmy
Domácí párek v rohlíku, který se stane netradiční svačinou
0 hlasů
15 minut
25 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Přílohy

Saláty