Třešňový kompot bez zavařování - postup přípravy
Třešňový kompot bez zavařování je ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu tradiční přípravy. Neobsahuje přidaný cukr a je hotový během chviličky.
Ingredience
Omytými a osušenými třešněmi bez pecek naplňte zavařovací sklenice, které naplňte vroucí vodou tak, aby bylo ovoce zcela ponořeno.
Sklenice volně přiklopte víčkem, zakryjte dekou a nechte je 20–30 minut stát.
Tip: Pokud vám nějaké třešně zbydou, naplňte jimi uzavíratelné sáčky a uchovávejte je v mrazáku do dalšího použití.
Šťávu ze sklenic s třešněmi slijte do většího hrnce, přidejte 100 ml studené vody a tekutinu přiveďte k varu, pod pokličkou. Do každé sklenice vsypte půl lžíce kyseliny citronové a naplňte je třešňovou šťávou.
Sklenice pevně uzavřete a nechte je vychladnout, dnem vzhůru a pod dekou. Třešňový kompot bez zavařování uchovávejte na chladném a tmavém místě.
Poznámka: Díky receptu můžete naplnit až 7 sklenic o objemu 900 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: УХ ТЫ,КУХНЯ