Arašídové věnečky s vanilkou a medem - postup přípravy
Připravte si arašídové věnečky s jemnou vanilkovou vůní a medovým nádechem, které potěší každého milovníka originálního vánočního cukroví. Recept je snadný a rychlý.
Těsto
Na obalení
Cukr vsypte do hrnce a smíchejte ho s vanilkovým cukrem, medem, špetkou soli a vodou. Směs zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a poté hrnec odstavte z tepla.
Tekutinu přelijte do větší mísy, kde ji smíchejte s jedlou sodou a olejem. Nyní přidejte mouku a vytvořte hladké těsto.
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a do tekutiny ji přidávejte po částech.
Těsto vyválejte na plát o výšce 0,8 mm, z kterého vykrojte kolečka o průměru cca 8,5 cm. Ze všech koleček vykrojte střed a povrch cukroví pomažte směsí medu a vody. Věnečky následně obalte v nasekaných arašídech a odkládejte je na plech, vyložený pečicím papírem.
Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 9–10 min.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Cukroví by mělo být upečené dozlatova.
Arašídové věnečky nechte volně vychladnout a poté je uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a suchém místě. Díky tomu vám cukroví dlouho vydrží.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Tatianou