Kokosové věnečky jen z 5 ingrediencí - postup přípravy
Tento recept, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, je ideální pro všechny milovníky rychlého pečení. Kokosové věnečky se úžasně rozplývají na jazyku.
Těsto
Na obalení
Polohrubou mouku smíchejte s moučkovým cukrem, kokosem, vejcem a změklým máslem.
Tip: Aby se vám ingredience lépe zpracovávaly dohromady, máslo rozkrájejte na menší kousky.
Uhněťte těsto, vložte ho do sáčku a poté do lednice, minimálně na 1 hodinu. Připravte si mlýnek na maso s nástavcem tvaru hvězdičky, přes který těsto zpracujte. Vytvořte ozdobné válečky o délce asi 6 cm, které stočte tak, aby vznikl věneček.
Tip: Při tvarování těsta se nechte inspirovat postupem níže ve videu.
Věnečky odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut.
Poznámka: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby. Kokosové věnečky by měly být upečené dozlatova.
Upečené cukroví ihned obalte v moučkovém cukru a nechte ho volně vychladnout.
Tip: Věnečky s kokosem můžete obalit také v rozpuštěné čokoládě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou