Avokádová pomazánka s vejci a pažitkou - postup přípravy
Na Silvestra si každý rád pochutná na osvěžujícím chlebíčku, který zasytí, ale není náročný na přípravu. Ochutnejte tuto lahodnou avokádovou pomazánku s vejci, kterou připravíte během několika minut.
Ingredience
Vejce ponořte do vroucí vody a vařte je 10 minut. Zatímco se vejce vaří, připravte si avokádo. Rozřízněte jej na půl a odstraňte z něj jádro. Následně odstraňte z avokáda slupku a nakrájejte jej na malé kousky.
Kousky avokáda vložte do mísy a smíchejte je s uvařenými, oloupanými a nadrobno nakrájenými vejci. Do mísy přidejte také nakrájenou pažitku, kterou jste předem smíchali s majonézou a citronovou šťávou.
Tip: Dávejte pozor, aby se do majonézy nedostaly pecky z citronu. V takovém případě je vyndejte.
Všechny ingredience důkladně zamíchejte a pomazánku ochuťte solí a pepřem dle vlastní chuti.
Poznámka: Pomazánku servírujte na krajících veky nebo ji podávejte s jiným oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Angie Cooking