Německá pomazánka s jablky a ořechy

ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Německá pomazánka s jablky a ořechy - postup přípravy

Na první pohled tato pomazánka připomíná paštiku, má s ní však jen pramálo společného; maso ani vnitřnosti se zde vůbec nevyskytují, naopak, je zcela rostlinného původu. Schválně otestujte své blízké, zda po ochutnání odhadnou, z čeho je vyrobena.
1. KROK

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kostičky. V pánvi zahřejte kousek másla a nechte na něm zesklovatět nasekanou cibulku. Mezitím očistěte jablko od jadřince a i se slupkou ho nakrájejte na malé kostky. Vsypte jablkové kostičky do pánve k cibuli a v případě potřeby přidejte ještě kousek másla. Cibuli s jablky restujte doměkka. Poté obsah pánve vyklopte do misky mixéru.

2. KROK

Sušené vlašské ořechy nahrubo nasekejte a na suché pánvi je nechte opražit, dokud nezezlátnou a nezkřehnou. Poté je vsypte do misky k restovaným jablkům a všechny ingredience rozmixujte do jemné pasty. Přidejte špetku soli a pepře a asi čtvrt lžičky plnotučné hořčice. Ještě jednou vše důkladně promixujte.

Hotovou pomazánku servírujte spolu s plátky dozlatova opečené bagety.

3. KROK

Videorecept krok za krokem


Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 1884 hlasů
Nahlásit chybu
109 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty