Bábovka plněná mangovým krémem - postup přípravy
Připravte si tradiční dezert originálním způsobem. Bábovka plněná mangovým krémem vás ohromí luxusním vzhledem i nadýchanou strukturou a osvěžující chutí.
Těsto
Na vymazání
Krém
Vejce vyšlehejte se špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání postupně přidejte cukr s olejem a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto vlijte do formy na bábovku a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
Poznámka: Formu na bábovku předem vymažte máslem.
Než se těsto upeče, připravte krém. Konzervované mango slijte a šťávu vlijte do rendlíku. Ovoce nakrájejte na menší kousky, přidejte ho ke šťávě a rozmixujte dohladka.
Do směsi vešlehejte vaječné žloutky s vanilkovým cukrem, kukuřičným škrobem a vše vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Základ na krém přelijte do mísy, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
V samostatné míse vyšlehejte kondenzované mléko s citronovou šťávou a do směsi vmíchejte ricottu a nakonec vešlehejte smetanu. Směs vešlehejte do žloutkového základu a krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí.
Upečenou bábovku rozřízněte horizontálně na dvě části, z nichž první naplňte krémem, který druhou částí bábovky zakryjte.
Tip: Bábovku plněnou mangovým krémem servírujte posypanou moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vydatné jídlo

