Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bábovka plněná mangovým krémem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bábovka plněná mangovým krémem - postup přípravy

Připravte si tradiční dezert originálním způsobem. Bábovka plněná mangovým krémem vás ohromí luxusním vzhledem i nadýchanou strukturou a osvěžující chutí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na vymazání

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání postupně přidejte cukr s olejem a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. 

2. KROK

Těsto vlijte do formy na bábovku a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.

Poznámka: Formu na bábovku předem vymažte máslem.

3. KROK

Než se těsto upeče, připravte krém. Konzervované mango slijte a šťávu vlijte do rendlíku. Ovoce nakrájejte na menší kousky, přidejte ho ke šťávě a rozmixujte dohladka. 

4. KROK

Do směsi vešlehejte vaječné žloutky s vanilkovým cukrem, kukuřičným škrobem a vše vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí.  Základ na krém přelijte do mísy, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte volně vychladnout. 

5. KROK

V samostatné míse vyšlehejte kondenzované mléko s citronovou šťávou a do směsi vmíchejte ricottu a nakonec vešlehejte smetanu. Směs vešlehejte do žloutkového základu a krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. 

6. KROK

Upečenou bábovku rozřízněte horizontálně na dvě části, z nichž první naplňte krémem, který druhou částí bábovky zakryjte. 

Tip: Bábovku plněnou mangovým krémem servírujte posypanou moučkovým cukrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vydatné jídlo

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů