Banánky s čokoládou a máslovým krémem - postup přípravy
Připravte si klasický dezert, který dělávaly už naše babičky. Banánky v čokoládě nejsou složité na přípravu a zvládnou je i začínající pekaři. Můžete je podávat na oslavách, ale také ve všední den.
Těsto
Náplň
Poleva
V hrnci smíchejte mléko s vodou, cukrem, špetkou soli a změklým máslem. Směs přiveďte k varu a vsypte do ní mouku. Vše míchejte, dokud se na těstu nevytvoří jemná kůrčička – nepotrvá to déle než 4 minuty.
Těsto přendejte do mísy a nechte ho 5 minut chladnout. Mezitím rozšlehejte vejce a ve 4 krocích je zašlehejte do těsta, které následně vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí.
Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvářejte 10–12cm pruhy, jejichž konce prstem uhlaďte.
Tip: Aby se těsto k prstu nelepilo, namočte ho vždy do vody.
Cukroví vložte do předehřáté trouby na 170 °C a pečte ho po dobu 45 minut. Upečené banánky nechte 15 minut chladnout, připravte si krém.
V míse rozšlehejte máslo v pokojové teplotě a postupně do něj vešlehejte kondenzované mléko. Hotový krém vložte do cukrářského sáčku a naplňte jím upečené banánky.
Tip: V banáncích udělejte vedle sebe tři dírky, aby se do nich krém dostal rovnoměrně.
Nyní rozpusťte čokoládu a smíchejte ji s rostlinným olejem, aby se krásně leskla. Jednotlivé banánky v ní z jedné strany namočte a dezert dejte na 15 minut tuhnout do lednice. Poté jej můžete ihned servírovat.
Tip: Čokoládu můžete rozpustit v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde