Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová pizza z pánve

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Cuketová pizza z pánve - postup přípravy

Pokud kvůli hubnutí počítáte kalorie a nechcete se vzdát oblíbené pizzy, nahraďte tu klasickou připravovanou z těsta za zdravější verzi z čerstvé a šťavnaté cukety. Cuketovou pizzu dokonce ani není nutné péct v troubě! Vystačíte si pouze s pánví. Náplň si zvolíte podle svých chutí a z výsledku budete nanejvýš mile překvapení. Je to zkrátka dokonalé jídlo, které se hodí jak na oběd s rodinou, tak na večeři s přáteli. I vegetariáni si přijdou na své. Ochutit pizzu z cukety mohou pouze sýry, či dalšími druhy zeleniny.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Cuketu omyjte po vlažnou vodou a odřízněte její konce. Pak ji nastrouhejte nahrubo na struhadle, posolte a nechte odstát asi pět minut. Cuketa pustí tekutinu, kterou následně odlijte. Do mísy k cuketě přidejte vejce, hladkou mouku a důkladně ingredience promíchejte. Nakonec si rozpalte na plotně trochu oleje ve velké pánvi a vlijte do ní připravené těsto. Smažte z jedné strany do zlatova a pak obraťte.




Na povrch cuketové pizzy poklaďte dle obliby šunku, libovou slaninu, či jiná kolečka oblíbeného salámu a pod pokličkou pečte asi dvě minuty. Mezitím si omyjte rajče a pokrájejte jej na tenčí plátky. Po dvou minutách poklaďte rovněž na cuketovou placku, zastrouhejte tvrdým sýrem a pečte dalších sedm minut.

Hotovou cuketovou pizzu servírujte s jakýmikoliv druhy omáček. Skvěle se například hodí studený dip ze zakysané smetany s čerstvými bylinkami (petrželka, pažitka, nebo bazalka). Dobře pokrm doplní i česnekový dip, nebo sýrová omáčka.

Hodí se i klasická ochucovadla, jako je například majonéza, tatarka i kečup. Místo klasického tvrdého sýru lze na cuketovou pizzu nastrouhat i jiné druhy sýru. Perfektně vynikne i niva, mozzarella, nebo gorgonzola. Na placku je možné zkrátka přidat jakoukoliv další nebo odlišnou surovinu, kterou rádi a běžně jíte. Mezi takové můžeme zařadit třeba zelené a černé olivy, papriky, nebo kukuřici. Fantazii a chutím se meze nekladou. Přejeme vám dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů