Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotové mini koláčky s jablky

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Piškotové mini koláčky s jablky - postup přípravy

Chystá se k vám vzácná návštěva, kterou byste rádi potěšili lahodným moučníkem? Potom vsaďte na velice jemné a na jazyku se rozplývající mini piškotové koláčky s jablky, meruňkovým džemem a kokosem. Všichni se budou oblizovat!

Ingredience pro:
6 porcí

Těsto

Ostatní

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte nejprve přípravou těsta. V míse si vyšlehejte do pěny vejce spolu s krupicovým cukrem. Poté přidejte k rozpuštěné máslo, mléko, přírodní med, kypřící prášek, prosátou polohrubou mouku,  vanilkový cukr či extrakt a vypracujte hladké polotekuté těsto.




To naneste lžící do cukrářského sáčku a pomocí něj vytvořte na plechu s pečícím papírem stejně velká kolečka.

Dokončování mini koláčků a jejich pečení

Na těsto následně poklaďte loupaná, očištěná a na plátky pokrájená jablka (na každý kus zhruba 3 až 4 plátky) a posypte dle libosti rozinkami. Dále dejte koláčky péct do předehřáté trouby na cca 15 minut při teplotě 180 °C.


Po upečení je vyjměte, potřete meruňkovou marmeládou, posypte kokosem a máte hotovo.

Servírování mini piškotových koláčků s jablky, meruňkovou marmeládou a kokosem

Zchladlé mini koláčky z piškotového těsta podávejte třeba s šálkem kávy anebo s čajem. Hodit se však bude k jemnému moučníku i teplé kakao, mléko i horká čokoláda. Porci lze doplnit i o kopeček čerstvé šlehačky a o vanilkovou zmrzlinu. Přejeme dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů