Banánový dort na plech s čokoládovou polevou - postup přípravy
Pokud hledáte snadný recept na dezert, který uspokojí návštěvu, ale nezabere zbytečně moc času, tento lahodný koláč s banány a čokoládou je přesně to, co potřebujete. Máte ho hotový za chvíli, je vláčný a nepotřebujete žádné složité ingredience.
Korpus
Krém
Poleva
Dále
Smíchejte si vejce s cukrem a vytvořte hustou bílou pěnu. Poté přidejte ještě vanilkový cukr. Dále opatrně vmíchejte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Plech vymažte máslem a vysypte moukou a následně na něj nalijte těsto. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 stupňů Celsia přibližně 25–30 minut. Jakmile je korpus upečený, nechte jej vychladnout.
Mezitím si připravte krém. Mléko smíchejte s pudingovým práškem a cukrem a vše dobře promíchejte. Směs dejte do rendlíku a postavte na oheň. Vařte, dokud puding zcela nezhoustne, poté nechte vychladnout. Jakmile má pudingový krém pokojovou teplotu, vmíchejte do něj ještě máslo.
Banány si oloupejte a rozdělte na půlky. Ty poté položte na studený korpus a potřete je připraveným krémem. Čokoládu si rozpusťte v parní lázni spolu s máslem a olejem a hotovou polevu nalijte na připravený korpus s krémem. Nechte ztuhnout v lednici a přibližně za dvě hodiny můžete podávat.
Recepturu snadno můžete obměnit dle vašich potřeb a chutí. Místo banánů se dá použít jakékoliv tuhé ovoce. S tím vodnatějším buďte opatrní, aby se korpus nerozmočil. Namísto čokolády můžete zvolit klidně i jinou polevu, pokud vám tato připadá příliš fádní. Skvělý je například slaný karamel nebo poleva z burákového másla, která je netradiční, ale velmi chutná.