Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchta se vzorem zebry je úžasně nadýchaná a velmi snadná

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Buchta se vzorem zebry je úžasně nadýchaná a velmi snadná - postup přípravy

Vychutnejte si dokonalý a velmi jednoduchý dezert, který si užijí děti i dospělí. Kromě základních surovin můžete přidat lískové oříšky, mandle, sušené ovoce nebo čokoládu podle svých preferencí.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do velké mísy rozklepněte vejce a přidejte cukr, vanilkový cukr a sůl. Mixérem míchejte na nízkou rychlost a postupně ji zvyšujte, dokud nezískáte nádherně krémovou konzistenci těsta. Poté do mísy přidejte olej, 180 ml mléka a špetku prosáté mouky. Promíchejte, přidejte prášek do pečiva a zbývající mouku. Znovu důkladně promíchejte. Až budete mít těsto hotové, rozdělte ho na 2 stejné části.

2. KROK

V samostatné misce smíchejte kakao se zbylým mlékem a míchejte, dokud směs nebude hladká. Čokoládovou směs přidejte do jedné z misek s těstem a důkladně promíchejte. V této chvíli máte již téměř hotovo a tímto způsobem připravíte prakticky každou mramorovou buchtu, kterou budete připravovat.

3. KROK

Obdélníkovou žáruvzdornou formu vymažte olejem a doprostřed nalijte 4 lžíce čokoládového těsta. Zalijte 4 lžícemi vanilkové směsi. Takto pokračujte, dokud nedokončíte obě směsi těsta. Poté vezměte dřevěnou špejli a nakreslete s ní do těsta linie od středu k okrajům a naopak. Získáte nádherný vzor, který bude vypadat jako pavučina.

4. KROK

Tímto způsobem máte buchtu zcela připravenou. Nyní předehřejte troubu na 180 stupňů. Vložte těsto do trouby a pečte po dobu 45-55 minut. Doba pečení závisí na vaší troubě. Až bude upečená, vyndejte ji z trouby, zkontrolujte špejlí a nechte mírně vychladnout. Nakrájejte na plátky a podávejte s čajem nebo kávou. Buchtu můžete zasypat moučkovým cukrem, lehce ji pokapat karamelem nebo čokoládovou polevou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů