Banánový tunel se smetanovou náplní - postup přípravy
Banánový tunel je jemný, lahodný a vyniká svou svěží chutí a rychlou přípravou bez nutnosti pečení. Dezert se hodí jako slavnostní pokrm, ale také ke kávě ve všední den.
Těsto
Náplň
Poleva
Zdobení
Nejprve připravte náplň. Do mléka vmíchejte banánový pudink, vanilkový cukr a krystalový cukr. Směs, za stálého míchání, vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí.
Tip: Místo banánového pudinku můžete použít jinou oblíbenou příchuť.
Po uvaření pudink přikryjte potravinovou fólií a nechte ho volně vychladnout.
Tip: Aby se na povrchu pudinku nevytvořil škraloup, fólii na něj položte tak, aby se ho přímo dotýkala.
Zatím připravte těsto. Sušenky rozemelte a smíchejte je s moučkovým cukrem a kakaem. Poté do směsi vmíchejte rozpuštěné máslo a rum.
Poznámka: Pár nerozmixovaných sušenek si odložte bokem na pozdější použití.
Uhněťte těsto, do kterého vlijte tolik mléka, aby bylo těsto snadno tvarovatelné. Připravte si formu na pečení, kterou vyložte potravinovou fólií a těstem pokryjte její dno i stěny.
Poznámka: Těsto vložte do lednice na 30 minut a zatím dokončete náplň.
Vychladlý pudink prošlehejte a poté do něj vešlehejte tvaroh, vanilkový cukr a smetanový sýr Philadeplhiu. Polovinu náplně vlijte do formy s těstem a zatlačte do ní celý oloupaný banán.
Banán pokryjte druhou polovinou náplně a pokryjte ho celými sušenkami. Dezert přikryjte potravinovou fólií a vložte ho na noc do lednice. Druhý den korpus překlopte na servírovací talíř a připravte polevu.
V horké smetaně rozpusťte hořkou čokoládu a polevou polijte celý dezert, který posypte nasekanými sušenými banány.
Tip: Polevu připravíte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni během 3 minut.
Polevu nechte chvíli tuhnout a poté podávejte banánový tunel nakrájený na kousky.
Tip: Chcete-li, aby vypadal slavnostněji, každou porci ozdobte trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou / Cestuj a ochutnávaj