Bramborové noky se špenátem a kuřecím masem

i Zdroj fotografie: Ilona Šimůnková
ČAS PŘÍPRAVY
5 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Bramborové noky se špenátem a kuřecím masem - postup přípravy

Domácí varianta omáčky na bramborové noky je tak snadná a rychlá, že ji zvládnete doslova za pár minut. Pokud navíc použijete předem uvařené či upečené kuřecí maso, je jeho příprava podle receptu od paní Ilony Šimůnkové doslova dílem pár okamžiků; a chutná luxusně.
1. KROK

Bramborové noky uvařte v osolené vodě doměkka. Špek nakrájejte na drobné kostičky a zahřívejte ho ve větší pánvi, dokud nepustí tuk. Mezitím očistěte a najemno nasekejte cibulku, kterou nechte osmahnout dorůžova v tuku, který pustil špek.

2. KROK

Jemně cibulku osolte, aby se rychleji osmažila, přidejte prolisovaný či nastrouhaný česnek a pokrájené kuřecí maso. Pečte, dokud maso nezezlátne, podle chuti ho osolte a opepřete. Pokud špek pustí tuku málo, přidejte do pánve podle potřeby trochu oleje nebo másla.

3. KROK

Když je maso hotové, přisypejte k němu povařené a okapané noky. Dále přihoďte listový špenát, vše zalijte smetanou a nechte vše provařit, dokud se ze smetany neodpaří voda a nezískáte hustou omáčku, která tak akorát obalí noky, maso i špenát.

4. KROK

Podle potřeby vše ještě trochu osolte a opepřete, případně ochuťte jiným svým oblíbeným kořením, promíchejte a podávejte. Pokud chcete, můžete před podáváním noky posypat trochou strouhaného parmazánu.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 79 hlasů
Nahlásit chybu
83 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt