Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šlehačkové lívanečky z nekynutého těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Šlehačkové lívanečky z nekynutého těsta - postup přípravy

Šlehačkové lívanečky z nekynutého těsta jsou extrarychlou variantou luxusní snídaně nebo večeře. Každý si je navíc může jakkoliv ozdobit dle své chuti.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Do větší mísy nasypejte prosátou mouku se solí, kypřicím práškem do pečiva a také vanilkovým cukrem. Sypké ingredience v míse pečlivě promíchejte.

2. KROK

Poté ke směsi přidejte vejce, mléko, smetanu a nakonec také med. Těsto znovu promíchejte. Pokud se vám zdá příliš husté, můžete přidat ještě trochu mléka.  

3. KROK

Na lívanečník nalijte trochu oleje a pozvolna na něm lívanečky usmažte. Na ozdobu můžete použít cokoliv, co má kdo rád. Vynikající jsou například s marmeládou či jogurtem a čerstvým ovocem, jako jsou borůvky, jahody nebo jiné.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů