Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečená roláda s vanilkovým krémem a malinami

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečená roláda s vanilkovým krémem a malinami - postup přípravy

Jako základ vynikající rolády mohou posloužit i obyčejné cukrářské piškoty. Kombinace s vanilkovým krémem a malinami zaručuje perfektní výsledek.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Na základ

Na krém

Na náplň a ozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Rozložte si na pracovní desku potravinářskou fólii. Piškoty krátce namočte do mléka a dejte je do tří řad tak, aby tvořily jednotnou plochu. Do rendlíku dejte vejce, cukr, vanilkový cukr a škrob. Přilijte trochu mléka a vymíchejte kašičku bez hrudek. Poté dolijte zbytek mléka a za stálého míchání dejte směs vařit, dokud nevznikne tuhá pudinková hmota.

2. KROK

Až hmota vychladne, dejte do mísy změklé máslo, rozšlehejte ho a pak do něho postupně zašlehejte pudinkovou hmotu. Vzniklý krém rovnoměrně rozetřete na piškoty. Na krém v rozestupech dejte 300 gramů malin a pak vše za pomoci fólie srolujte do rolády. Tu poté dejte do lednice minimálně na hodinu ztuhnout.

3. KROK

Smetanu ke šlehání vyšlehejte s moučkovým cukrem do tuhé šlehačky. Vybalte roládu z fólie a ze všech stran ji potřete šlehačkou. Ozdobte ji rozpuštěnou čokoládou, zbylými malinami a mátou a můžete servírovat.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Cookrate – Cakes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů