Banány pod kožichem - postup přípravy
Ochutnali jste někdy banány pod kožichem? Pod tímto bizarním názvem se skrývá dokonale lahodný dezert, který se určitě stane vaším oblíbeným. Snadno jej připravte, ale svým elegantním vzhledem zaujme každou návštěvu. Navíc z něj snadno můžete udělat i nízkokalorickou svačinku. Stačí změnit pár ingrediencí a můžete jej jíst třeba každý den.
Ingredience
Banány oloupejte a položte na připravený talíř nebo tác.
Do vedlejší misky si dejte krémový sýr, zakysanou smetanu, oba cukry a vlašské ořechy nastrouhané najemno. Vše smíchejte dohromady a řádně promíchejte. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte cukr. Podle chuti můžete případně do směsi přidat i další ingredience. Skvěle může chutnat třeba kokos nebo další oříšky.
V hrnci smíchejte mléko, na kousky nalámanou čokoládu a postavte na mírný plamen. Postupně zahřívejte, dokud nevznikne tekutá poleva. Tuto polevu nevařte, aby se nesrazila.
Na banány nejprve rozložte bílou sýrovou směs a nechte krátce zatuhnout v lednici. Poté na banány nalijte čokoládovou polevu a máte skoro hotovo. Pro lepší efekt je možné vrch ještě dozdobit. Skvěle vypadají třeba kousky kandovaného ovoce nebo oříšky či jiné dortové zdobení. A můžete servírovat!
Jak udělat dietní variantu? Pokud chcete šetřit s kaloriemi, není nic jednoduššího než nahradit klasický krémový sýr dietnější variantou se sníženým obsahem tuku. Také zakysanou smetanu lze například snadno nahradit jogurtem nebo lehčí variantou smetany. Pokud nechcete použít čokoládu, je možné ji v receptu zcela vynechat.
Tento recept tedy můžete použít nejen jako dezert, ale také jako chutnou svačinku. Banán vám dodá vitamíny a sýr se smetanou bílkoviny, které jsou pro zdravý životní styl nezbytné.