BeBe střecha s banány a čokoládou - postup přípravy
Pokud chcete své hosty ohromit originálním dezertem, naservírujte jim BeBe střechu. Pochoutka vypadá zajímavě a je plná jemné tvarohové náplně a banánů.
Základ
Náplň
K navlhčení
Čokoládová poleva
Tvaroh smíchejte s klasickým cukrem, vanilkovým cukrem, změklým máslem a náplň odložte bokem. Na rovný povrch rozprostřete potravinovou fólii, na kterou vyskládejte 12 sušenek namočených v mléce.
Sušenky potřete připravenou náplní, do středu vzniklého plátu položte oloupané banány a jeho okraje přiklopte k sobě.
Tip: Při tvarování dezertu se nechte vést postupem níže ve videu.
Dezert do fólie zabalte a vložte ho na 2 hodiny do lednice. Po ztuhnutí náplně BeBe střechu polijte čokoládovou polevou a vložte ji na 30 minut do lednice. Poté ji podávejte nakrájenou na kousky.
Tip: Čokoládovou polevu připravíte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě během 2 minut. Díky máslu bude mít jemnou strukturu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ПРИГОТОВЬ и СЪЕШЬ

