Zeleninové řízky

i Zdroj fotografie: Dana L.
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zeleninové řízky - postup přípravy

Domácí rychlovaření získává zcela nový rozměr. Napadlo vás někdy připravit řízky z kupované mražené zeleniny? Paní Danu L. ano a dopadlo to na výbornou.
1. KROK

Mrazenou zeleninu vsypte do hrnce s vroucí vodou a uvařte ji do poloměkka. Vodu slijte a zeleninu nechte vychladnout. Poté ji buďto umelte (nahrubo či najemno, dle chuti), anebo ji prostě rozmačkejte vidličkou. Přidejte sůl, mletý černý pepř, jedno vajíčko a trochu strouhanky a hladké mouky, abyste vytvořili soudržnou a kompaktní směs, která se nebude rozpadat při obalování.

2. KROK

Připravte si tři talíře s hladkou moukou, strouhankou a rozšlehaným vajíčkem. Ze zeleninové hmoty vytvářejte řízečky, které obalujte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje a každý karbanátek na něm zvolna smažte po obou stranách dozlatova.

3. KROK

Zeleninové řízky po dosmažení nechte okapat na talíři vyloženém několika vrstvami papírových utěrek a podávejte spolu s vařeným bramborem či bramborovou kaší a s čerstvou nebo nakládanou zeleninou.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 223 hlasů
Nahlásit chybu
68 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt