Bělehradské brambory s vepřovým řízkem - postup přípravy
V případě, že vám došly nápady na polední menu, připravte si tento úžasně chutný recept podle Youtube kanálu Vaříme s Jančou. Jídlo je výživné díky zelenině a výrazné díky přidanému koření.
Ingredience
Nejprve dejte vařit brambory ve slupce, do osolené vody, na 15–20 minut. Poté nakrájejte omytou zeleninu na menší kousky a cibuli nadrobno.
Poznámka: Rajčata před krájením spařte a zbavte je slupky.
Kousky masa jemně naklepejte a zeleninu osolte, opepřete a ochuťte kmínem a paprikou. Na oleji smažte 1 minutu cibulku a poté k ní přidejte ochucenou zeleninu, kterou smažte přibližně 20 minut pod pokličkou, do změknutí.
Zatím si připravte maso, které ochuťte z obou stran grilovacím kořením a pepřem. Následně maso smažte z každé strany 5 minut.
Nyní promačkejte uvařené brambory, které jste nechali vychladnout a oloupali z nich slupku. Poté do nich vmíchejte uvařenou zeleninu, kterou servírujte společně s usmaženým masem.
Tip: Ke zpracování brambor použijte kulatý kráječ na brambory.
Poznámka: Hotové maso s brambory podávejte s kolečky cibule a nasekanou jarní cibulkou. Bělehradské brambory můžete připravit i z kupovaného leča.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou