Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí perník s kokosem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí perník s kokosem - postup přípravy

Po pořádném obědě by mělo zbýt i místo na chutný dezert, na jeho přípravu ovšem není vždy čas. S perníkem ale nic nezkazíte a vaše menu bude díky němu kompletní, a to i přes jeho jednoduchou přípravu; za recept vděčíme paní Lence Sedláčkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Bílky následně vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. V další míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, kypřicí prášek do perníku a vanilkový cukr. Následně přidejte žloutky, rostlinný olej a vlažnou vodu. Na závěr jemně stěrkou vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.

2. KROK

Plech vymažte máslem a těsto do něj nalijte, dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte cca 20 minut. Po vytažení rozkrojte perník na kostky, každou potřete marmeládou a libovolně zasypejte strouhaným kokosem. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů