Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Citronové sušenky s krémem jsou ideální pochoutkou k čaji

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 85 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Citronové sušenky s krémem jsou ideální pochoutkou k čaji - postup přípravy

Vychutnejte si ke kávě nebo k čaji jedinečné citronové sušenky, které se vám dokonale rozpustí v ústech. Recept je jednoduchý a velmi rychlý. Snadno je díky tomu připravíte pro hosty jako malou svačinku a přitom jim nebudete dávat nic kupovaného. Připravte je a užijte si jejich jemnou a jedinečnou chuť, kterou nic jiného nenahradí. Recept je na výrobu 18 kusů.

Ingredience pro:
18 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Pamatujte, že všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Na těsto si připravte hlubokou mísu. Dejte do ní měkké máslo, cukr a špetku soli. Míchejte špachtlí nebo mixérem po dobu 2-3 minut. Máslo by mělo mít bílý nádech a nadýchanou strukturu. Přidejte vejce, citronovou šťávu a případně koření. Důkladně promíchejte. Přidejte mouku s práškem do pečiva a znovu promíchejte. Těsto musí být měkké, krémové a lepkavé.




Zakryjte fólií a dejte na 1-2 hodiny do lednice.

Nyní si připravte krém. Kondenzované mléko a citronovou šťávu smíchejte metličkou do hladka. Tímto postupem získáte hustou, lesklou a sametovou směs.

Krém také zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 60 minut do lednice, aby byl stabilnější a lépe se s ním pracovalo.

Až budete mít tohle všechno připravené, můžete se pustit do kompletace.

Z těsta vytvarujte koule o průměru 2-2,5 cm. Předem si namažte ruce olejem.

Kuličky dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte mezi nimi mezery. Měli byste získat 36 koulí.

Pečte je 6-7 minut na 180 stupňů. Jejich dno musí být hezky hnědé.

Nechte je vychladnout a spárujte sušenky, které budou mít podobný průměr. Krém dejte do cukrářského sáčku a naneste jej na jednu polovinu sušenky.

Druhou krém zakryjte.

Získáte dezert se vzhledem francouzských makronek, který bude chutnat skvěle.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů