Bezlepkové jogurtové sušenky s kokosem - postup přípravy
Vyzkoušejte bezlepkové jogurtové sušenky s kokosem, které jsou jemné, voňavé a snadné na přípravu. Cukroví je ideální k podávání o Vánocích i ke kávě, během roku.
Těsto
Zdobení
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte kokos, olej, bílý jogurt a citronovou kůru s džemem.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Do směs vmíchejte krupici s kypřicím práškem do pečiva a uhněťte těsto. Po smíchání ingrediencí nechte těsto 5 minut odpočívat a poté začněte tvořit cukroví.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience předem prosejte.
Z těsta odebírejte kousky o průměru 3 cm, vytvarujte z nich placičky a ty obalte ve strouhaném kokosu z obou stran.
Tip: Aby se vám těsto nelepilo na ruce, občas je navlhčete vodou.
Kousky odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, kde do středu každého z nich položte ořech. Bezlepkové jogurtové sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Po upečení nechte cukroví volně vychladnout a skladujte ho v nádobě bez přístupu vzduchu, na suchém, chladném a tmavém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné recepty na dezerty