Bleskurychlý moučník z kefíru - postup přípravy
Chystá se k vám vzácná návštěva a nemáte již času nazbyt? Překvapte tedy své hosty třeba kefírovým moučníkem, který se jen rozplývá na jazyku. Doplněný je také o šťavnaté rozinky. K šálku kávy ideální dezert.
Ingredience
Začněte tím, že si rozmícháte ve středně velké míse vejce spolu s krupicovým cukrem. Posléze přilijte kefír, zchladlé rozpuštěné máslo, vsypte prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek.
Nakonec do něj ještě zakomponujte rozinky (ty můžete předtím máčet v rumu pár minut).
Fáze pečení kefírového moučníku s rozinkami a jeho servírování
Nyní si k ruce vezměte plech vystlaný pečícím papírem a nalijte do něj připravené těsto s rozinkami. To pak dejte péct do předehřáté trouby na zhruba 20 až 30 minut při teplotě 180 °C.
Hotový moučník vyjměte z trouby, posypte moučkovým cukrem a až zchladne, podávejte jej pokrájený na menší porce. Hodit se bude k piškotovému dezertu i kopeček šlehačky. Přejeme vám dobrou chuť.
Jak kefírový dezert vylepšit?
Pokud chcete pro své blízké připravit vylepšenou verzi kefírového moučníku, můžete do těsta před pečením zakomponovat i mleté vlašské anebo lískové oříšky, nahrubo strouhaná jablíčka a jiné čerstvé ovoce dle preferencí. Upečený piškot pak bude lahodný i s čokoládovou či bílkovou polevou na povrchu. Z kefírového korpusu lze připravit konec konců i perfektní narozeninový dort. Stačí jej pouze promazat oblíbeným krémem (např. pudinkovým či smetanovým), doplnit případně o ovoce (jahody, maliny, borůvky atd.) a máte hotovo.