Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bleskurychlý moučník z kefíru

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bleskurychlý moučník z kefíru - postup přípravy

Chystá se k vám vzácná návštěva a nemáte již času nazbyt? Překvapte tedy své hosty třeba kefírovým moučníkem, který se jen rozplývá na jazyku. Doplněný je také o šťavnaté rozinky. K šálku kávy ideální dezert.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Začněte tím, že si rozmícháte ve středně velké míse vejce spolu s krupicovým cukrem. Posléze přilijte kefír, zchladlé rozpuštěné máslo, vsypte prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek.




Nakonec do něj ještě zakomponujte rozinky (ty můžete předtím máčet v rumu pár minut).

Fáze pečení kefírového moučníku s rozinkami a jeho servírování

Nyní si k ruce vezměte plech vystlaný pečícím papírem a nalijte do něj připravené těsto s rozinkami. To pak dejte péct do předehřáté trouby na zhruba 20 až 30 minut při teplotě 180 °C.


Hotový moučník vyjměte z trouby, posypte moučkovým cukrem a až zchladne, podávejte jej pokrájený na menší porce. Hodit se bude k piškotovému dezertu i kopeček šlehačky. Přejeme vám dobrou chuť.

Jak kefírový dezert vylepšit?

Pokud chcete pro své blízké připravit vylepšenou verzi kefírového moučníku, můžete do těsta před pečením zakomponovat i mleté vlašské anebo lískové oříšky, nahrubo strouhaná jablíčka a jiné čerstvé ovoce dle preferencí. Upečený piškot pak bude lahodný i s čokoládovou či bílkovou polevou na povrchu. Z kefírového korpusu lze připravit konec konců i perfektní narozeninový dort. Stačí jej pouze promazat oblíbeným krémem (např. pudinkovým či smetanovým), doplnit případně o ovoce (jahody, maliny, borůvky atd.) a máte hotovo.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů