Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Česneková marináda na kuřecí maso

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Česneková marináda na kuřecí maso - postup přípravy

Sezóna grilování je již v plném proudu, a tak ji oslavte velkolepě s dokonale vyladěnou česnekovou marinádou na kuřecí maso. Gurmáni ji mohou vyzkoušet i na vepřové maso či například zeleninu.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience na 900 g masa

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Do hmoždíře (případně mixéru) dejte na plátky nakrájený česnek, pálivou omáčku, ocet a sójovou omáčku. Poté přidejte také majonézu a javorový sirup. Paličkou vše důkladně rozdrťte na homogenní, avšak tekutou směs. 

2. KROK

Kuřecí maso, ideálně kuřecí stehenní řízky (případně jiný druh masa či zeleninu), naskládejte do pekáčku. Zalijte ho marinádou a pečlivě ho v ní obalte.

3. KROK

Maso přikryjte fólii a několik hodin ho nechte odpočívat v lednici. Po vyjmutí z lednice ho dochuťte solí a pepřem.  

4. KROK

Nyní můžete marinované kuřecí maso s chutí vložit na rozpálený gril. Pokud ho ale nemáte k dispozici, můžete maso vyzkoušet i klasicky upéct v troubě. Bude výjimečně šťavnaté a plné chuti.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Food Wishes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů