Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Borůvkové řezy s jogurtem a tvarohem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Borůvkové řezy s jogurtem a tvarohem - postup přípravy

Základ na skvělé borůvkové řezy lze udělat z jednoduchého těsta, náplň kombinuje borůvky, tvaroh a jogurt. Recept na svůj oblíbený moučník nám poskytla paní Dagmar Kazdová.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na piškot

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Celá vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte mouku a prášek do pečiva a ještě pár minut šlehejte. Těsto nalijte do formy, kterou jste předtím vyložili pečicím papírem.

2. KROK

Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte těsto, dokud nebude hotové, kontrolujte pohledem a hmatem. Nechte vychladnout a potřete ho libovolnou marmeládou, ideální je borůvková.

3. KROK

Mírně rozmačkejte borůvky, aby pustily trochu šťávy, ale nebyly na kaši. Jogurt, tvaroh i zakysanou smetanu smíchejte, přidejte borůvky a cukr podle chuti.

4. KROK

Oba ztužovače prošlehejte se 100 mililitry vody, pak je přimíchejte k náplni a hned ji natřete na piškot. Ušlehejte podle návodu šlehačku v prášku, potřete jí vršek moučníku a dejte dezert ztuhnout do lednice. Nakrájejte ho pak na kostky a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů