Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bostonský krémový dort s čokoládou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 36 minut

Bostonský krémový dort s čokoládou - postup přípravy

Bostonský krémový dort je lehký luxusní dezert, který obsahuje vanilkový krém a jemnou čokoládovou polevu. Nabídněte svým hostům něco skutečně výjimečného.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Krém

Korpus

K navlhčení

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a poté do nich vešlehejte škrob. Do směsi přidejte mléko a směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí. 

2. KROK

Krém přelijte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a vložte ho do lednice, kde ho nechte do vychladnutí.

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, položte na něj potravinovou fólii tak, aby se ho přímo dotýkala.

3. KROK

Nyní připravte těsto. Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu, do kterého postupně vešlehejte vaječné žloutky, jeden po druhém. 

4. KROK

Do směsi přidejte olej, citronovou šťávu a nakonec mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.

Poznámka: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience před použitím prosejte a do těsta je přidejte po částech.

5. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30 minut. Zatím dokončete přípravu krému. 

6. KROK

Ve větší míse vyšlehejte změklé máslo s vanilkovým cukrem a do směsi vešlehejte první část krému, kterou jste vyndali z lednice. Upečený korpus vyjměte z dortového ráfku a horizontálně ho rozřízněte na dvě části. 

7. KROK

V misce smíchejte rum s vodou a moučkovým cukrem a tekutinou navlhčete obě části korpusu. První část korpusu vraťte zpět do dortového ráfku, jehož strany jste vyložili cukrářskou fólií a potřete ho krémem. 

8. KROK

Na krém položte druhou část korpusu a dezert vložte na 2 hodiny do lednice. Zatím připravte čokoládovou polevu. Čokoládu rozpusťte s máslem v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni – potrvá to asi 3 minuty. 

9. KROK

Polevou ozdobte vychlazený dezert a vraťte ho na dalších 15 minut do lednice, dokud poleva nezhoustne. 

Tip: Bostonský krémový dort servírujte nakrájený na kousky. Pokud chcete, aby dezert vypadal slavnostněji, ozdobte každou porci trochou šlehačky.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů