Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaovo-banánový koláč z pánve

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kakaovo-banánový koláč z pánve - postup přípravy

Tento koláč by se dal popsat jako kakaové těsto rozplývající se na jazyku spolu s banánovou příchutí. Udělat si ho zvládne každý, stačí mít po ruce pánev a sporák.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Těsto

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vezměte si tři velké banány a rozkrojte je podélně na poloviny. Na pánvi rozpusťte máslo a přisypejte do něj cukr, poté směs míchejte a smažte tak dlouho, dokud cukr kompletně nezkaramelizuje. Jakmile se tak stane, dejte do pánve prosmažit oloupané banány a vzápětí sporák vypněte a nechejte je odležet.

2. KROK

Nyní připravte těsto. Do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte k němu špetku soli. Dále dejte do mísy cukr, vanilkový cukr a vše promíchejte metličkou. Zalijte vzniklou směs rostlinným olejem a pokračujte v míchání. Poté do směsi přimíchejte plnotučné mléko. Vezměte si síto a prosejte do mísy hladkou mouku spolu s kakaovým práškem a práškem do pečiva. Po důkladném promíchání směsi metličkou vám vznikne těsto, do kterého ještě přimícháte jednu lžičku octa.

3. KROK

Hotové těsto nalijte na banány v pánvi a zapněte sporák. Po zarovnání těsta stěrkou zakryjte pánev pokličkou a „pečte“ koláč 15 až 20 minut. Špejlí si ověřte, zda je těsto propečené, a s pomocí talíře ho obraťte a dopečte ještě z druhé strany na 5 minut. Poté máte koláč hotový a můžete ho ihned podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů