Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Boží mrkvový koláč

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Boží mrkvový koláč - postup přípravy

Koláč podle receptu od paní Katky Sojkové je velmi jemný a vláčný díky mrkvi. V kombinaci s kopečkem vyšlehané smetany jde o božskou sladkou tečku.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Vejce s oběma cukry vyšlehejte do hladké pěny. Do ní následně vmíchejte olej, vodu a prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva.

2. KROK

Mrkev nastrouhejte najemno s přidejte ji do těsta. Nakonec přisypejte čerstvě nastrouhanou citronovou kůru (lze použít i sušenou).

3. KROK

Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy nebo na plech vyložený pečicím papírem. Dejte ho do předehřáté trouby na 175 °C na cca 30 minut.

4. KROK

Hotový koláč pocukrujte moučkovým cukrem, nakrájejte ho na porce a ozdobte vyšlehanou smetanou nebo šlehačkou ve spreji. Na ni pak můžete dát ještě špetku skořice.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Přidejte se do naší Facebookové skupiny

Recepty našich babiček
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů