Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráčky s masovou směsí a petrželkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 63 minut

Bramboráčky s masovou směsí a petrželkou - postup přípravy

Bramboráčky s masovou směsí, podle paní Marie Kopalové, jsou kombinací šťavnatého masa s křupavými placičkami. Pokrm je chutný, sytý a hodí se k obědu i večeři.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Masová směs

Bramboráčky

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte masovou směs. Vepřové maso nakrájejte na malé kousky, na proužky nakrájejte cibuli a česnek na plátky. Na rozpáleném oleji smažte 2 minuty cibuli, poté k ní přidejte na 1 minutu česnek a nakonec nakrájené maso. 

2. KROK

Směs osolte, opepřete a duste ji pod pokličkou, na mírném ohni, 45–60 minut, doměkka. Po této době vmíchejte k masu zeleninové lečo a nadrobno nakrájenou feferonku. 

Tip: Místo vepřového masa můžete použít kuřecí maso, které stačí dusit 20–30 min. 

3. KROK

Do směsi nakonec vlijte trochu vody nebo vývaru a zahustěte ji bramborovým škrobem rozmíchaným ve vodě. Masovou směs vařte další 2 minuty a poté ji odstavte z tepla. 

Tip: Kdo má rád sladší omáčky, může do masové směsi vmíchat trochu kečupu.

4. KROK

Zatímco se směs dusí, připravte bramboráčky. Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte je. Vmíchejte do nich sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a prolisovaný česnek. 

5. KROK

Do směsi vmíchejte nadrobno nakrájenou cibuli, rozšlehané vejce, mléko a mouku. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.

6. KROK

Z těsta vytvářejte malé placičky, které smažte na rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 4 minuty. 

Tip: Usmažené bramboráčky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

7. KROK

Bramboráčky s masovou směsí servírujte ozdobené trochou petrželky. 

Tip: Kdo má rád hodně pikantní omáčku, může přidat více pepře a ještě jednu feferonku.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů