Bramboráčky s masovou směsí a petrželkou - postup přípravy
Bramboráčky s masovou směsí, podle paní Marie Kopalové, jsou kombinací šťavnatého masa s křupavými placičkami. Pokrm je chutný, sytý a hodí se k obědu i večeři.
Masová směs
Bramboráčky
Nejprve připravte masovou směs. Vepřové maso nakrájejte na malé kousky, na proužky nakrájejte cibuli a česnek na plátky. Na rozpáleném oleji smažte 2 minuty cibuli, poté k ní přidejte na 1 minutu česnek a nakonec nakrájené maso.
Směs osolte, opepřete a duste ji pod pokličkou, na mírném ohni, 45–60 minut, doměkka. Po této době vmíchejte k masu zeleninové lečo a nadrobno nakrájenou feferonku.
Tip: Místo vepřového masa můžete použít kuřecí maso, které stačí dusit 20–30 min.
Do směsi nakonec vlijte trochu vody nebo vývaru a zahustěte ji bramborovým škrobem rozmíchaným ve vodě. Masovou směs vařte další 2 minuty a poté ji odstavte z tepla.
Tip: Kdo má rád sladší omáčky, může do masové směsi vmíchat trochu kečupu.
Zatímco se směs dusí, připravte bramboráčky. Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte je. Vmíchejte do nich sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a prolisovaný česnek.
Do směsi vmíchejte nadrobno nakrájenou cibuli, rozšlehané vejce, mléko a mouku.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Z těsta vytvářejte malé placičky, které smažte na rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 4 minuty.
Tip: Usmažené bramboráčky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Bramboráčky s masovou směsí servírujte ozdobené trochou petrželky.
Tip: Kdo má rád hodně pikantní omáčku, může přidat více pepře a ještě jednu feferonku.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.