Bramboráky s uzeným a česnekem - postup přípravy
Bramboráky s uzeným podle paní Venduly Kainové jsou křupavé a šťavnaté. Díky rozmanitým ingrediencím jsou chuťově výrazné a skvěle chutnají teplé i zastudena.
Ingredience
Na smažení
Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte je najemno. V míse je smíchejte s prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
Na malé kousky nakrájejte uzené maso, které do směsi přidejte společně s vejci a moukou.
Poznámka: Mouky přidejte takové množství, aby nebylo těsto na bramboráky řídké, ale ani příliš tuhé. Pro tento recept byla použita jedna lžíce mouky na jednu větší bramboru.
V pánvi rozehřejte olej a bramboráky na něm smažte 4 minuty z každé strany, dozlatova.
Poznámka: Doba smažení je ovlivněna stupněm tepla, na kterém budete smažit. Doporučujeme bramboráky smažit pozvolna, aby byly křupavé, ale zároveň vláčné a šťavnaté.
Tip: Usmažené bramboráky s uzeným odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokrm podávejte teplý, ale skvěle chutná také za studena. Dobrého společníka bramborákům dělá sklenice vlažného mléka nebo podmáslí.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.