Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová kaše podle kuchařů, která je lehká jako pírko

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Bramborová kaše podle kuchařů, která je lehká jako pírko - postup přípravy

Úžasná, lehká a hladká bramborová kaše je rozhodně uměním šéfkuchařů, protože není tak jednoduché ji udělat správě, jak by se mohlo zdát. Naštěstí existují kuchaři, kteří se s obyčejnými lidmi podělí o svá tajemství. Díky tomu se můžeme naučit i my, jak udělat dokonalou bramborovou kaši, ze které budou mít děti i dospělí boule za ušima. Jak připravit tu nejlepší bramborovou kaši? Důležité je, abyste nebrali mladé brambory, které mají málo škrobu. Před čištěním hlízy důkladně opláchněte studenou vodou a opatrně vyřízněte poškozené oblasti. Oloupané brambory nenechávejte dlouho ve vodě, jinak začnou tmavnout a škrob se usadí na dně misky. Brambory musíte dát do horké vody a na konci vaření je osolit a za žádných okolností nepoužívejte mixér.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Oloupané brambory musíte důkladně omýt ve studené vodě a nakrájet na kostky. Dejte je do hrnce a podlijte horkou vodou tak, aby zcela zakryla brambory. Voda navíc tam ale být nemusí. Vařte až do varu na vysokém ohni, zakryté poklicí a poté snižte teplotu na nízkou teplotu. Nakonec přidejte sůl, česnek a bobkový list. Slijte vodu a brambory důkladně rozmačkejte pomocí šťouchadla na brambory.




Zahřejte mléko s máslem v mikrovlnné troubě nebo na sporáku. Není třeba ho přivést k varu, ale kapalina musí být horká. Vmíchejte tuto směs do brambor.

Do mísy přidejte také křepelčí vejce, důkladně promíchejte a dochuťte solí podle vlastní chutě.

Poslední krokem je naservírovat bramborovou kaši na talíř a ozdobit zelenou cibulkou nebo pažitkou.

Tento recept se skvěle hodí ke kotletám, guláši, kuřecímu maso nebo rybám. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů