Bramborová kaše se žampiónovou směsí - postup přípravy
Chtěli byste si na chvíli odpočinout od masových pokrmů? Potom si zkuste připravit bramborové pyré s žampionovou směsí. Postup zvládne dokonce i úplný kulinářský začátečník a výsledek je nanejvýš skvostný, přesvědčte se. V jednoduchosti je zkrátka krása i chuť.
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete důkladně brambory, opláchnete je a nakrájíte na menší kostky. Ty pak vařte v mléce do změknutí, nakonec osolte a rozmělněte na pyré buď ručně či mixérem. Dále se pusťte do přípravy chutné žampionové směsi.
Příprava směsi z žampionů a servírování pokrmu
K ruce si vezměte pánev a nalijte na ní trochu slunečnicového oleje. Až se na středním plamenu dostatečně rozpálí, restujte loupanou a jemně nasekanou cibuli s česnekem dozlatova. Po chvíli k surovinám přidejte i lžíci rajského protlaku, plátky očištěných žampionů a pokračujte v opékání. Na závěr směs přelijte zeleninovým vývarem, případně ještě zakápněte suchým vínem a duste několik minut, než budou houby měkké.
A nyní můžete servírovat. Bramborové pyré umístěte na talíř, navrstvěte na něj houbovou směs a konzumujte teplé. Přejeme vám dobré chutnání.
Tipy na vylepšení pokrmu
Pokud budete chtít bramborové pyré ještě o něco jemnější, můžete do něj přidat kousek másla nebo brambory povařit ve smetaně na vaření. Jinak je možné zeleninovou směs také připravit z lesních hub, nemusíte se držet pouze uvedených žampionů.