Křupavá žemlovka s jablky a tvarohem - postup přípravy
Připravte si nadýchanou pochoutku podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Žemlovka s jablky a tvarohem provoní váš domov a vytvoří domácí pohodu.
K namáčení
Základ
Náplň
Vejce vyšlehejte s mlékem a tekutinu k namáčení veky odložte stranou. V samostatné misce smíchejte tvaroh se lžící cukru a začněte s vrstvením.
Dno zapékací mísy vyložte pečicím papírem a pokryjte ho, v mléčné směsi namočenými krajíci veky. Tu pokryjte polovinou nastrouhaných jablek.
Poznámka: Jablka před strouháním oloupejte a zbavte je jádřince.
Jablka posypte cukrem se skořicí a pokryjte je tvarohem, který zakryjte další vrstvou jablek. Ta znovu posypte cukrem, skořicí a na závěr rozinkami.
Náplň zakryjte vrstvou veky, namočené v mléce, kterou posypte směsí cukru a skořice. Pokrm pokryjte několika plátky másla a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 37 minut.
Tip: Nadýchanou a šťavnatou žemlovku s jablky a tvarohem můžete podávat k obědu, ale také jako dezert nebo sladkou snídani.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou