Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavá žemlovka s jablky a tvarohem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 37 minut

Křupavá žemlovka s jablky a tvarohem - postup přípravy

Připravte si nadýchanou pochoutku podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Žemlovka s jablky a tvarohem provoní váš domov a vytvoří domácí pohodu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

K namáčení

Základ

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s mlékem a tekutinu k namáčení veky odložte stranou. V samostatné misce smíchejte tvaroh se lžící cukru a začněte s vrstvením.

2. KROK

Dno zapékací mísy vyložte pečicím papírem a pokryjte ho, v mléčné směsi namočenými krajíci veky. Tu pokryjte polovinou nastrouhaných jablek.

Poznámka: Jablka před strouháním oloupejte a zbavte je jádřince. 

3. KROK

Jablka posypte cukrem se skořicí a pokryjte je tvarohem, který zakryjte další vrstvou jablek. Ta znovu posypte cukrem, skořicí a na závěr rozinkami. 

4. KROK

Náplň zakryjte vrstvou veky, namočené v mléce, kterou posypte směsí cukru a skořice. Pokrm pokryjte několika plátky másla a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 37 minut. 

5. KROK

Tip: Nadýchanou a šťavnatou žemlovku s jablky a tvarohem můžete podávat k obědu, ale také jako dezert nebo sladkou snídani. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů