Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečený květák s dipem z medvědího česneku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečený květák s dipem z medvědího česneku - postup přípravy

Dobrým způsobem, jak si připravit bezmasý pokrm z květáku, je upéct jej s cibulí, kořením a česnekem a podávat ho s dipem z medvědího česneku. Recept nám poskytla paní Helena Vítková Zvonková.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Na květák

Na dip

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Omyjte květák a rozeberte ho na růžičky. Dejte ho do zapékací formy, přisypejte podle chuti koření na gyros a směs bifteki, případně dle chuti dosolte, přilijte olej a vše dobře promíchejte, aby se květák směsí obalil.

2. KROK

Přidejte na půlkolečka nakrájenou cibuli a na plátky krájený česnek. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte květák, dokud nebude měkký.

3. KROK

Do misky dejte zakysanou smetanu na dip. Přidejte pesto z medvědího česneku, tedy medvědí česnek rozetřený se solí a trochou oleje. Zamíchejte a servírujte ke květáku.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů