Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový snack s uzeninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bramborový snack s uzeninou - postup přípravy

Dnes vám představíme velmi zvláštní recept. To, co vytvoříte, na první pohled nepřipomíná nic jiného, než prostě a jenom brambory. Když je ale ochutnáte, nejenže okamžitě všechny zmizí, ale budete hned vyrábět nové a svým hostům nestačíte rozdávat recept na jejich přípravu. Originální snack ozvláštní váš stůl při zahradní party a potěší i vaši rodinu během sychravého odpoledne stráveného doma u televize. Bramborové „tyčinky“ se salámem jsou křupavé, šťavnaté a lahodné.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Brambory oloupejte, dobře je omyjte a uvařte v hrnci s lehce osolenou vodou doměkka. Vodu poté slijte a horké brambory vidličkou rozdrťte na kaši. Nechte mírně zchladnout a přilijte k nim sklenici mléka. Vidličkou znovu promíchejte, aby se brambory s mlékem spojily do hladké bramborové kaše. Hmotu ochutnejte a podle potřeby přisolte. Pak do ní vyklepněte jedno vajíčko a opět promíchejte.




Vedle v misce smíchejte prosátou hladkou mouku s půl lžičkou prášku do pečiva a zamíchejte, aby se suroviny propojily. Tuto směs pak přisypejte za stálého míchání do bramborové kaše s vajíčkem. Vytvořte pevné těsto.

Salám, šunku nebo jinou připravenou uzeninu nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte jej k bramborovému těstu. Pokud chcete, můžete kromě salámu přidat také strouhaný sýr. Všechny suroviny pak řádně promíchejte, abyste vytvořili spojitou směs.

Připravte si fritovací hrnec, nebo pokud jej nemáte, obyčejný kastrol naplňte větší vrstvou oleje, který na kamnech řádně rozehřejte. Bramborové těsto naplňte do tvarovacího sáčku, ze kterého vytlačujte zhruba pěticentimetrové tyčinky přímo do žhavého oleje. Nechte brambory smažit, dokud ze všech stran krásně nezhnědnou.

Po usmažení nechte dobrotu okapat na talíři vystlaném vrstvou papírových utěrek, které odsají přebytečný olej. Ještě začerstva podávejte s tatarkou nebo jinou oblíbenou omáčkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů