Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelná polévka s uzeným masem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zelná polévka s uzeným masem - postup přípravy

Voňavá zelňačka s uzeným masem je přesně to, co potřebujete během sychravého podzimního dne. Pokud jste ji dosud nevařili, nemějte strach a zkuste ji podle léty prověřeného domácího receptu paní Vladimíry Bosákové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Uzené ocásky dejte vařit do hrnce s vodou alespoň na 30 minut. Poté je vyjměte z vývaru a přihoďte do něj slité, propláchnuté a pokrájené kysané zelí. Pokračujte ve vaření, dokud zelí nezměkne.

2. KROK

Maso oberte od kostí a dejte vařit oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Když zelí ve vývaru změkne, přihoďte k němu uvařené brambory a obrané uzené maso. Dochuťte solí, pepřem, paprikou či jiným oblíbeným kořením, a pokud chcete, můžete polévku ještě zahustit trochou hladké mouky a zjemnit smetanou.

3. KROK

Hotovou polévku podávejte ještě horkou, nejlépe s čerstvým pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů