Zelná polévka s uzeným masem

i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zelná polévka s uzeným masem - postup přípravy

Voňavá zelňačka s uzeným masem je přesně to, co potřebujete během sychravého podzimního dne. Pokud jste ji dosud nevařili, nemějte strach a zkuste ji podle léty prověřeného domácího receptu paní Vladimíry Bosákové.
1. KROK

Uzené ocásky dejte vařit do hrnce s vodou alespoň na 30 minut. Poté je vyjměte z vývaru a přihoďte do něj slité, propláchnuté a pokrájené kysané zelí. Pokračujte ve vaření, dokud zelí nezměkne.

2. KROK

Maso oberte od kostí a dejte vařit oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Když zelí ve vývaru změkne, přihoďte k němu uvařené brambory a obrané uzené maso. Dochuťte solí, pepřem, paprikou či jiným oblíbeným kořením, a pokud chcete, můžete polévku ještě zahustit trochou hladké mouky a zjemnit smetanou.

3. KROK

Hotovou polévku podávejte ještě horkou, nejlépe s čerstvým pečivem.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 331 hlasů
Nahlásit chybu
89 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt