Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové karbanátky s mrkví, cibulí a sýrem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Bramborové karbanátky s mrkví, cibulí a sýrem - postup přípravy

Z uvařených brambor a pár dalších ingrediencí lze připravit vynikající a zároveň vydatné karbanátky. Lze do nich využít i zbylé brambory od oběda.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte oloupané brambory na kusy a dejte je vařit do osolené vody, dokud nebudou měkké. Nasekejte česnek na kostičky, nakrájejte cibuli a nastrouhejte mrkev na hrubém struhadle. Na troše oleje dejte vše smažit na pánvi, dle chuti osolte a opepřete a smažte 7 až 10 minut.

 

2. KROK

Brambory rozšťouchejte šťouchadlem na brambory a přidejte k nim osmaženou zeleninu, trochu nasekané petrželky, dle chuti nastrouhaný sýr, strouhanku a ještě dle chuti osolte a opepřete. Potom z těsta udělejte karbanátky a z obou stran je na pánvi na troše oleje osmahněte do zlatova.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Ricette Fresche

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů