Bramborové karbanátky s mrkví, cibulí a sýrem - postup přípravy
Z uvařených brambor a pár dalších ingrediencí lze připravit vynikající a zároveň vydatné karbanátky. Lze do nich využít i zbylé brambory od oběda.
Ingredience
Nakrájejte oloupané brambory na kusy a dejte je vařit do osolené vody, dokud nebudou měkké. Nasekejte česnek na kostičky, nakrájejte cibuli a nastrouhejte mrkev na hrubém struhadle. Na troše oleje dejte vše smažit na pánvi, dle chuti osolte a opepřete a smažte 7 až 10 minut.
Brambory rozšťouchejte šťouchadlem na brambory a přidejte k nim osmaženou zeleninu, trochu nasekané petrželky, dle chuti nastrouhaný sýr, strouhanku a ještě dle chuti osolte a opepřete. Potom z těsta udělejte karbanátky a z obou stran je na pánvi na troše oleje osmahněte do zlatova.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.